Pályázatok

Hegyháti Zöld Út Program

AF_Csehimindszent_TOP

KD_Csehimindszent_TOP

TOP-3.2.1-16-VS1-2017-00014

https://www.vasmegye.hu/szechenyi2020/csehimindszenti-ovoda-energetikai-korszerusitese/

Csehimindszenti Óvoda energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma:TOP-3.2.1-16-VS1-2017-00014
Kedvezményezett neve:CSEHIMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
A Projekt címe:Csehimindszenti Óvoda energetikai korszerűsítése
Szerződött támogatás összege:66 670 882 Ft
A támogatás mértéke:100%
Projekt tervezett befejezési dátuma:2021.09. 30.
Infoblokk_ERFA

A fejlesztés célja az 1960-as években épült Csehimindszenti Óvoda épületének energetikai felújítása.
A tervezett fejlesztés során az épület külső határoló falai 15 cm EPS hőszigetelést, a lábazat 10 cm XPS hőszigetelést kap. A meglévő rétegrendeket kiegészítve a lapostető 20 cm EPS hőszigetelést, a félnyereg tető 20 cm kőzetgyapot hőszigetelést kap. A talajon fekvő padlószerkezetre 10 cm EPS hőszigetelés kerül.
A külső és belső nyílászárók cseréje megtörténik. A külső ajtókat és ablakokat korszerű, energia-hatékony fa szerkezetekre cserélik. A belső nyílászárók utólagosan szerelhető tokos, furnéros felületű ajtólappal tervezettek.
A fő fűtési rendszer jelenleg vegyes tüzelésű kazán segítségével működik, melyet korszerű faelgázosító kazánra, egy megmaradt öntöttvas radiátort pedig acéllemez lapradiátorra cserélnek. A használati meleg-víz ellátást a felújítást követően új villanybojlerek fogják biztosítani, melyekhez a tetőn elhelyezésre kerülő napelemek adják majd az energiát. A napelemes rendszer az épület használati meleg-víz szükségletét kielégíti.

A beruházás megkezdését követően előre nem látható villamossági problémák merültek fel, ezért vállalkozói szerződés módosításra volt szükség. A probléma áthidalását követően a kivitelezés megfelelő ütemben halad. A kivitelezés elérte az 50%-ot.

A kivitelezés elérte az 100%-ot és határidőben befejeződött. 2020.08.18-án megtörtént a beruházás műszaki átadás-átvétele, így a kisgyermekek kívül belül megújult óvodába kezdhetik a  2020/21-es oktatási évet.

Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola Energetikai Korszerűsítése

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.